Faraon Design

Apliciranje folije

Apliciranje folije, predvsem na stekla, nam prinese zasebnost, lepši izgled, znižanje temperature, boljše počutje, UV zaščito,…
Apliciramo vse vrste folij; varnostno – protivlomno folijo, folijo za sončno, toplotno in UV zaščito, peskano folijo, window vision (luknjičasta folija), talno – protizdrsno folijo, blockout folijo (ne prepušča svetlobe)…
Uporabljamo večinoma folije proizvajalcev Orafol in Reflectiv
Apliciranje folije se lahko  izvaja na suho ali na vodo, odvisno od folije.

apliciranje-folije-10
Peskana - Dekorativna folija

Pripomore k večjemu občutku zasebnosti in intimnemu vzdušju. Odlično služi v poslovnih okoljih, kjer je zaradi večjih steklenih površin potrebna zaščita pred bleščečo svetlobo in nezaželenimi pogledi. S folijami, ki predstavljajo imitacijo peskanega stekla lahko z uporabo rezalnika poskrbimo za edinstveno dekoracijo in intimno označitev poslovnega prostora.

folija-za-soncno-in-toplotno-zascito-3
Folija za sončno in toplotno zaščito

S termoreflektivnimi folijami preprečimo pregrevanje notranjosti prostora do 80% s tem se zagotovi učinkovitejša izraba klimatske naprave, zmanjšajo se stroški klimatizacije. Folija služi zmanjšanju neprijetnega bleščanja skozi stekleno površino. Količina zaustavljenih sončnih žarkov in s tem senčenja je odvisna od prepustnosti posamezne folije. Protisončne folije odbijejo tudi do 99% sončnih žarkov, pri tem pa ne vplivajo na pritok svetlobe prostor.

Varnostna-protivlomna folija

Varnostna folija omogoči stekleni površini dodatno trdnost. Preprečuje namreč razsutje steklenih delčkov, ki nastanejo ob razbitju. Koščki stekla ostanejo na foliji in se ne razletijo po okolici, s tem prepreči telesne poškodbe in nemalokrat odvrne vlomilca od vloma, saj je oteženo razbitje stekla. Varnostna folija omogoča tudi toplotno zaščito saj kot toplotni izolator preprečuje pregrevanje notranjosti objekta.

UV zaščitna folija

UV žarčenje se zmanjša do 99% s tem preprečimo bledenje in pregrevanje prostorov.Količina zaustavljenih UV žarkov in s tem senčenja je odvisna od prepustnosti posamezne folije.

Faraon Design